מילון מונחים – יין

SO2 – דו תחמוצת הגופרית. חומר המשמש כחומר שימור ליין. מוסף באופן מדוד ומבוקר ליין, בעיקר במלחמה נגד בקטריות ושמרים. שמות נוספים שנמצאים בשימוש: פוטסיום מטה ביסולפיט, סולפיט

בוז'ולה – יין אדום צעיר וקליל המיוצר באזור בורגונדי בצרפת.

גוורצטרמינר – הזן המתובל-גדל בעיקר בגרמניה ממנו מייצרים יינות בעלי ניחוח מתובל של תבלינים, פרות ופרחים.

יין חצי מתוק – יין המכיל בין 15.1-50 גרם סוכר לליטר.

יין מאוזן – יין אשר כלל המרכיבים (חומציות, אלכוהול וכו') משלימים אחד את השני או שאחת התכונות בו אינה בולטת יתר על המידה ביחס לשאר תכונותיו. לדוגמא: יין שחסרה בו חומציות יהיה תפל ושטוח.

יין קרח – בגרמנית- Eiswein- יין המיוצר מענבים שנבצרים ונסחטים בעודם קפואים כתוצאה מכך עולה ריכוז הסוכר בתירוש ומתקבל יין עשיר ובעל מתיקות גבוהה. יין זה פותח בגרמניה.

יין פורט – יין מתוק, עשיר ובעל גוף מלא. הפורט מיוצר במקור בפורטוגל וניתן ליצרו מזנים שונים של ענבים.

שבלי – יין המיוצר באזור בורגונדי בצרפת. מיוצר בדרך כלל מענבי שרדונה.

שרי – יין אפריטיף המיוצר באזור קסרס בספרד. השרי מיוצר כיין יבש, חצי יבש ומתוק.

מאמרים נוספים

שתף:

שלחו לנו הודעה