יינות מתוקים

יין שרי – יין מחוזק

  • מקור היין חרז בספרד
  • ענבים – פלומינו, פדרו חימנז, מוסקט , מוסקדל
  • סוגי שרי
    1. פינו – שרי לבן ויבש 15% יישון עם פלור
    2. אולורוסו – שרי כהה עשיר ומיושן 17.5% – יישון ללא פלור
    3. אמונטייאדו – שרי יבש מלא יותר ומיושן יותר – 15%
  • תהליך ייצור

תסיסה אלכוהולית סטנדרטית
חיזוק באמצעות ברנדי (כהל יין )
יישון בחביות עץ

יישון שרי - סולרה

יין פורט – יין מחוזק

  • מקור היין – פורטוגל
  • השם פורט מקורו בשם הנמל ממנו מועבר היין לעולם – העיר אופורטו הענבים גדלים בהרים .
  • זני ענבים – טוריגה נסיונל, טינטה צ'או, טיטנטה רוריז ועוד 80 זנים לא מוכרים
  • סוגי פורט

רובי – צבע אדום – מתיישן 2-3 שנים

טאוני – צבע חום מתיישן תקופה ארוכה בחביות

וינטאג' – הפורט המובחר , מחלקות ייעודיות ומשנים מיוחדות

תהליך הייצור

  • תסיסת ענבים למשך יומיים שלושה לקבל יחס סוכר/אלכוהול רצוי
  • הפרדת קליפות
  • חיזוק היין באמצעות ברנדי (77%)
  • העברה לחביות להתיישנות
  • משך ההתיישנות תלויה באיכות היין שהתקבל

יין סוטרן

    • מקור היין צרפת אזור בורדו
    • זני ענבים : 80% סמיון . 20% סוביניון .
    • 650 גפנים לדונם (בארץ 220)
    • 80 ליטר לדונם (יין סטנדרטי – 700 ליטר לדונם)
    • אזור גידול לח יחסית 15-20 מעלות 80% לחות
    • הגורם המרכזי – פטריה – בוטריטיס סינראה (ריקבון אציל )

    גורם להצטמקות הענב וריכוזו

    טעמים : דבש, אננס, אפרסקים, קוקוס

בוטריטיס סינראה

תהליך ייצור היין

  • בציר סלקטיבי
  • יכול להגיע ל 30 בריקס ומעלה
  • סחיטה 3 פעמים
  • תסיסה בחביות עץ אלון צרפתי עד לחוזק אלכוהול שהשמרים מתים בו
  • או עצירת תסיסה בעזרת קירור.
  • שארית סוכר טבעי מהענבים
  • הפרדת משקעים ארוכה

ICE-WINE – יין קרח

  • נפוץ בגרמניה, קנדה, אוסטריה
  • זני ענבים – ריזלינג, וידאל וגם מאדומים
  • ממתינים עם הבציר לחודשים דצמבר ינואר – עד לקפיאת הענבים
  • הקיפאון גורם לענב לאבד מים והענב נהיה מרוכז יותר בסוכר ובטעמי פרי.
  • הענבים נבצרים ונסחטים בעודם קפואים

אופציות נוספות ליינות מתוקים

  • הקפאת ענבים במקפיא
  • בציר מאוחר (LATE HARVEST) – המתנה עם הענבים על הגפן והמתנה להצטמקות הענבים (צריך למנוע ריקבונות) – וקבלת צימוקים
  • שימושי בארצות חמות
  • טוקאי – יין הונגרי תערובת של ענבים מבציר מאוחר עם ענבים שנגועים בבוטריטיס.
  • יינות מומתקים בסוכר – יינות קידוש

מאמרים נוספים

שתף:

שלחו לנו הודעה