03-9712048
0
סל קניות
הסל ריק

קורס הכנת יין קורס הכנת בירה
קטגוריות מוצרים

שימוש נכון ושמירה על חביות היין

אנו יודעים כמה אתם נרגשים למלא כבר את החביות החדשות שלכם ומטרתנו היא סיפוקכם המלא ממוצרנו. אנו מפצירים בכם לעבור על הטיפים הבאים כדי שתוכלו להגיע לתוצאות הטובות ביותר.

בדיקה הראשונית:
לפני כל בדיקה אחרת אנו ממליצים לבחון ולהתבונן בתוך כל חבית שמגיעה.

הכנה ליין:
מבחן מילוי החבית במים
חשוב מאוד לעקוב אחר הוראות אלו ולנקוט בצעדים הבאים לפני מילוי החבית ביין.

אופציה א'
1. מלאו את החבית ב 15-20 ליטר מים מזוקקים ורותחים ככל האפשר. החום האידאלי של המים הוא 82 מעלות צלסיוס.
2. איטמו את החבית באמצעות פקק הסיליקון.
3. נענעו את החבית מצד לצד כך שהחבית כולה תירטב. 
4. העמידו את החבית על צידה למשך4 שעות כדי שהתחתית תירטב לגמרי.
5. הפכו את החבית והעמידו אותה למשך 4 שעות נוספות.
6. בדקו אם ישנם נזילות כלשהם (אם יש עברו על ההוראות בהמשך).
7. רוקנו את החבית והניחו לה להתייבש לגמרי.

אופציה ב' (מים קרים)
1. מלאו את החבית לגמרי במים מזוקקים וקרים. 
2. השאירו את המים בחבית למשך 24-48שעות.
3. בדקו אם ישנם נזילות כלשהם (אם יש עברו על ההוראות בהמשך).
4. רוקנו את החבית והניחו לה להתייבש.

טיפול בנזילות:
1. אם ישנה נזילה רוקנו את החבית מהמים ותנו לה זמן להתייבש. 
2. סמנו את אזור הנזילה עם גיר ודאגו שהאזור יבש לגמרי.
3. חזרו על סעיפים 1 ו-2 ובדקו אם עוד ישנה הנזילה.

אם הנזילה ממשיכה חשוב מאוד ליצור קשר עם החברה ממנה נרכשה החבית מידית. רוקנו החבית ודאגו שתתייבש לגמרי. מרחו את פנים החבית עם 10-20 גרם של מקלות גופרית והחזירו את הפקק. שוב ודאו שהחבית יבשה אחרת הגופרית לא תעבוד.

זכרו! אסור שמים ישבו בחבית במשך יותר מיומיים ללא גופרית וחומצת לימון. בנוסף היזהרו כאשר אתם מסירים את הפקק שכן נוצר עליו לחץ גדול מאוד מהמים.


אחסון של חביות יין חדשות -במקום קריר ולח.

אנו ממליצים להשאיר את מעטה הפלסטיק על החביות כאשר החביות מאוחסנות לתקופה לא ידועה. זכרו שהחביות חייבות להימצאות במקום קריר ולח כדי שהם יישארו במצב אידיאלי ותקין.


ניקיון של חביות בין מילויים של יין:
1. החביות חייבות להישטף היטב עד שהמים.בתוכו יהיו נקיים וללא צבע. 
2. ייבשו את החבית לגמרי על ידי הוצאת המים מהחור.
3. יש לשים בין 10-20 גרם של מקלות גופרית ( או כמות דומה בגז) למניעת הצטברות של בקטיריות. 
4. הכניסו את פקק הסיליקון לתוך החור בחוזקה.
5. הכניסו את החבית לחדר קריר ולח.
6. מומלץ לחזור על הטיפול בחבית בעזרת הגופרית פעם בחודש לערך.
7. כדי להכין החבית למילויה ביין יש לחזור ולבצע את סעיפים א´ וב´.
03-9712048 דרכי הגעה-Waze דרכי הגעה