03-9712048
0
סל קניות
הסל ריק

קורס הכנת יין קורס הכנת בירה
קטגוריות מוצרים

מילון מונחים

So2

דו תחמוצת הגופרית. חומר המשמש כחומר שימור ליין. מוסף באופן מדוד ומבוקר ליין, בעיקר במלחמה נגד בקטריות ושמרים.
שמות נוספים שנמצאים בשימוש: פוטסיום מטה ביסולפיט, סולפיט

בוז'ולה

יין אדום צעיר וקליל המיוצר באזור בורגונדי בצרפת.

גוורצטרמינר

הזן המתובל-גדל בעיקר בגרמניה ממנו מייצרים יינות בעלי ניחוח מתובל של תבלינים, פרות ופרחים.

יין חצי מתוק

יין המכיל בין 15.1-50 גרם סוכר לליטר.

יין מאוזן

יין אשר כלל המרכיבים (חומציות, אלכוהול וכו') משלימים אחד את השני או שאחת התכונות בו אינה בולטת יתר על המידה ביחס לשאר תכונותיו.
לדוגמא: יין שחסרה בו חומציות יהיה תפל ושטוח.

יין מתוק

יין המכיל מינימום 51 גרם סוכר לליטר

יין קרח

בגרמנית- Eiswein- יין המיוצר מענבים שנבצרים ונסחטים בעודם קפואים כתוצאה מכך עולה ריכוז הסוכר בתירוש ומתקבל יין עשיר ובעל מתיקות גבוהה. יין זה פותח בגרמניה.

כשות

המרכיב שנותן לבירה את המרירות והארומה הינו הכשות.
הכשות הינו צמח הגדל במקומות שונים ובהתאם למקומות אלו משתנים הארומה ואחוז חומצות האלפא (המרירות).
ככל שאחוז האלפא גבוה יותר, כך הכשות מריר יותר.

פורט

יין מתוק, עשיר ובעל גוף מלא. הפורט מיוצר במקור בפורטוגל וניתן ליצרו מזנים שונים של ענבים.

שבלי

יין המיוצר באזור בורגונדי בצרפת. מיוצר בדרך כלל מענבי שרדונה.

שרי

יין אפריטיף המיוצר באזור קסרס בספרד. השרי מיוצר כיין יבש, חצי יבש ומתוק.
03-9712048 דרכי הגעה-Waze דרכי הגעה