03-9712048
0
סל קניות
הסל ריק

קורס הכנת יין קורס הכנת בירה
קטגוריות מוצרים

הכנת בירה ביתית


איך מכינים בירה בבית עם ערכת ציוד וחומרים?

הכנת בירה בבית הינה תהליך מהנה אך הדורש תשומת לב רבה לשלבים השונים.
במאמר זה נפרט את סדר הפעולות ועל מה יש לשים דגש בעת בישול הבירה.

נתחיל רגע מאחד השלבים האחרונים והוא קירור הבירה לאחר הבישול:
לאחר בישול הבירה יש לקררה בקצב המהיר ביותר האפשרי וזאת על מנת לאפשר את הוספת השמרים תוך כדי צימצום זמן החשיפה לאוויר, ישנן מספר שיטות לטובת עניין זה.

שיטה ראשונה: כ-24 שעות לפני הבישול מרתיחים 10 ליטרים של מים ומעבירים אותם למיכל תסיסה מחוטא, סוגרים את המכסה ועד לזמן הבישול טמפרטורת המים במיכל זה תהיה שווה לטמפ' החדר ואז כאשר נוסיף את המים בהם בישלנו את הרכיבים נקטין משמעותית את זמן הקירור.
שיטה שניה: בישול הרכיבים בכמות של עשרה ליטרים של מים, ולאחר הבישול הוספה של שתי שקיות קרח והשלמת כמות הנוזל ל-20 ליטר ע"י בקבוקי מים (מינרליים או מי ברז שעברו הרתחה לפני) מקוררים.

בשתי השיטות ניתן לקצר את זמן הקירור ע"י הכנסת קרחומים שעברו חיטוי.





















נחזור להתחלה, האויב העיקרי של הבירה הוא זיהום, לכן כל דבר שיגע בבירה צריך לעבור חיטוי.
 (ההוראות המפורטות כאן הינן לעבודה עם מתכוני בירה המבוססים על לתת נוזלי+גרעינים)
  1. חימום המים לטמפ' של 67 מעלות.
  2. כיבוי האש והשריית הגרעינים למשך כחצי שעה.
  3. הוצאת הגרעינים והוספת הלתת הנוזלי (תוך כדי בחישה) והכשות (כמות הכשות בהתאם למתכון ורמת המרירות הרצויה) כמו כן, בשלב זה ניתן להוסיף תוספות כמו תבלינים, קליפות תפוז וכו'.
  4. הרתחה למשך כשעה, כאשר ברבע שעה האחרונה מוסיפים את יתרת הכשות.
  5. כיבוי האש, קירור בקצב המהיר ביותר האפשרי עד טמפ' של בין 20-24 מעלות והעברה למיכל התסיסה המחוטא כאשר הכמות הסופית במיכל צריכה להיות 20 ליטר.
  6. בדיקת משקל סגולי.
  7. הוספת השמרים, סגירת המיכל.
הדגשים עיקריים הינם: כל דבר הנוגע בבירה יעבור חיטוי, מסוף שלב הבישול יש לחשוף את הבירה מעט ככל הניתן לאוויר.
לאחר מספר ימים (בהתאם לטמפ' הסביבה, ככל שחם יותר יש לעשות זאת מוקדם יותר) יש לבדוק שוב משקל סגולי על מנת לדעת מה מצב הבירה והאם ניתן לבקבק אותה כבר.
במידה והמשקל הסגולי מתאים לביקבוק, יש לחטא מיכל נוסף, להמיס בתוכו סוכר תירס (ביחס של 7 גרם סוכר לליטר בירה) ולהעביר למיכל זה את הבירה ממיכל התסיסה כך הבירה מתאווררת מעט וגם המשקעים נשארים במיכל הראשון.
לאחר ההעברה למיכל החדש מערבבים מעט על מנת לקבל אחידות ומבקבקים.
את הבקבוקים יש לאחסן במקום קריר וחשוך למשך כשבוע וחצי-שבועיים לקרר ולשתות לרוויה.

בהצלחה!!
03-9712048 דרכי הגעה-Waze דרכי הגעה