03-9712048
0
סל קניות
הסל ריק

קורס הכנת יין קורס הכנת בירה
קטגוריות מוצרים

הוראות להכנת יין ביתי

חטא את כל הכלים בעזרת תמיסת פוטסיום- מטהביסולפיט בריכוז של בערך 20 גרם ל - 10 ליטר. מלא את הכלי, המתן 10 דקות ושפוך את התמיסה או על מנת להשתמש בתמיסה לחיטוי שאר הכלים, אפשר להעביר את התמיסה מכלי לכלי.

בדיקת סוכר: קח משורה, שים בה את ההידרומטר, שפוך פנימה מיץ סחוט מהענבים, בדוק את רמת הסוכר. במידה וחסר סוכר, יש להוסיף עד לרמה של למעלה מ- 22% סוכר.

בדיקת חומצה: רצוי לבדוק את רמת החומצה בעזרת ערכה מתאימה. במידה והרמה נמוכה, יש להוסיף חומצה טרטרית.


הפרד את הענבים מהשדרות, מעך אותם, שים אותם בכלי עם פתח רחב.

קח חצי כוס מים רותחים, המס בתוכם שתי כפיות סוכר, המתן שיתקררו לטמפרטורה של 40 - 35 מעלות. הוסף למים את השמרים, המתן כ- 20 דקות, ערבל את הכוס על מנת להוריד את הקצף, המתן כ- 20 דקות נוספות, ערבל פעם נוספת שפוך את התמיסה אל תוך התירוש.

לאחר 24 שעות צריכה להסתמן התסיסה. כאשר אובחנה, יש להשקיע את הקליפות ("הכובע") בתוך הנוזל 4 - 3 פעמים ביום במשך 7- 5 ימים. במידה ואין תסיסה, יש להכניס שמרים פעם נוספת.

לאחר כשבוע עד 10 ימים נוספים ללא ערבוב, יש לסחוט את הענבים ואת היין בלבד להכניס לתוך מיכל זכוכית (דמיג'אן) ולסגור בעזרת מכסה מתאים ונשם (AIRLOCK).

לאחר 4 - 2 שבועות, יש לבצע שפייה. לאחר השפייה יש להוסיף ליין טניסול ביחס של כדור אחד לכל 100 ליטר או אבקת פוטסיום-מטהביסולפיט בריכוז של 2 גרם ל – 100 ליטר.

רצוי בשלב זה להוסיף שבבי עץ אלון (2 גרם לכל ליטר).

לאחר 8 - 6 שבועות נוספים, יש לבצע שוב שפייה. לאחר השפייה יש להוסיף ליין טניסול ביחס של כדור אחד לכל 100 ליטר או אבקת פוטסיום-מטהביסולפיט בריכוז של 2 גרם ל – 100 ליטר.

על פעולה זו יש לחזור עוד 4- 5 פעמים נוספות כל 6-8 שבועות.

החל משלושה שבועות לאחר הוספת העץ, יש לערוך טעימות מפעם לפעם, כאשר מרגישים את העץ ביין יש להוציאו מן הבקבוק.

כאשר היין מוכן לשתייה יש לבקבקו. אולם, לפני כן רצוי לערוך בדיקת SO2.

זוהי למעשה התורה של הכנת יין ביתי על רגל אחת, אבל, מומלץ לקבל מידע נוסף על אופן הכנת יין ביתי לפני הבציר על מנת לקבל יין טוב יותר עם פחות בעיות ותקלות. העקרונות אמנם רשומים, אבל זוהי תמצית בלבד.

במיוחד לאלו מכם שרוצים ללמוד יותר על אופן הכנת היין, הוצאנו את הספר "סוד הכנת היין" בו ישנו פירוט על כל התהליכים שכוללים ייצור ייין בייתי. מומלץ לעיין בו בטרם תנסו לעשות יין בעצמכם.

לעמוד המוצר של הספר לחץ כאן
03-9712048 דרכי הגעה-Waze דרכי הגעה